3 Redenen om uw WordPress website naar een nieuwe host te migreren

WordPress is een krachtig platform voor het bouwen van websites en naarmate WordPress aan populariteit heeft gewonnen, hebben ook de WordPress hosting providers dat gedaan. In deze blogpost bespreken we 3 redenen waarom het tijd zou kunnen zijn om uw WordPress site te migreren naar een nieuwe host – of dat nu is vanwege downtime, trage laadtijden of slechte klantenservice.

Veel downtime = veel opportunity cost

U hebt een hosting dienst nodig die stabiele uptime en piekprestaties van WordPress kan bieden. Uw website is een belangrijk onderdeel van het succes van uw bedrijf, en dit betekent dat u het zich niet kunt veroorloven om inkomsten of klanten te verliezen als gevolg van downtime.

De host moet kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld door groeiende bedrijven zoals het uwe, die meer eisen dan alleen 99% uptime; ze eisen ook hoge niveaus voor hun websites, zoals 100/100 MB up-and-down snelheden van webservers.

Ondanks dat we het hierboven al een beetje hebben uitgelegd zetten we het toch nog op een rijtje voor u. 

Dit zijn de negatieve gevolgen van veel downtime op uw WordPress site:

  • Opportunity Cost: Of u nu in eCommerce of B2B SaaS zit, er zijn veel verkoopkansen die verloren zullen gaan als uw website downtime ervaart.
  • Beschadigde Reputatie: Als gebruikers toegang tot uw site willen maar downtime ervaren, is dat een groot probleem dat hen kan afschrikken.
  • Daar gaat uw SEO: Ongeacht de lengte en de intervallen van de downtime, kunnen uw SERP-rankings schade oplopen. Dit betekent dat een terugkerende downtime van uw website Google genoeg grond geeft om uw site naar beneden te duwen in de rangschikking. Niet alleen zult u lager ranken maar u zult ook uw kostbare tijd of geld kwijt zijn aan dit aspect in uw website.

Het gevolg van elke vorm van downtime of website-storing is een daling van de inkomsten en minder verkeer. Bij het zoeken naar de beste hosting service provider, zou er geen plaats mogen zijn voor iets minder dan 100% uptime.

 

Slechte communicatie leidt tot langdurig onderhoud

Er is niets teleurstellender dan geen contact te kunnen opnemen met een vertegenwoordiger van de klantendienst wanneer u een probleem met uw website ervaart. Uw bedrijf kan ervan afhangen als de storing, bug of probleem niet snel kan worden opgelost. Als er dus problemen optreden en er is niemand met wie u onmiddellijk contact kunt opnemen, dan kan dat negatieve gevolgen hebben voor bedrijven die, zoals het uwe, zwaar op technologie leunen.

Voordat u een hosting provider inhuurt, moet u er zeker van zijn dat de klantendienst gekwalificeerd is om al uw behoeften aan te pakken. U moet er zeker van zijn dat zij alle problemen kunnen oplossen voordat u beslist wie de beste voor u is!

Het is belangrijk dat u de volgende punten in gedachte houdt wanneer u opzoek bent naar een betrouwbare host:

  • Reactietijd: Wanneer u op een wegversperring stuit op uw WordPress site, is tijd kostbaar. Er is geen excuus om niet op uw telefoontje te reageren wanneer de huidige hosting provider er te lang over doet om op ticket aanvragen te antwoorden.
  • Bug’s en Errors oplossen: Als u een hosting bedrijf hebt dat u niet snel kan helpen, is het misschien tijd om over te stappen. Elke seconde is van cruciaal belang en klanten zouden kunnen vertrekken als uw site niet goed laadt. Het gaat niet alleen om de snelheid, maar ook om hun responstijd. WordPress hosting providers moeten in staat zijn om u te voorzien van een snelle oplossing voor eventuele problemen die zich voordoen op uw WordPress site.
    Trage laadtijden betekent ontevreden bezoekers
  • Met gevoel: Als u een snel antwoord op uw vraag krijgt, maar het personeelslid geeft geen praktische stappen om het op te lossen, dan is die persoon niet behulpzaam. Zorg ervoor dat uw hosting partner u concrete stappen kan geven als u tegen een probleem aanloopt. Het beheren van een website is een team-effort.

Een hosting provider van goede kwaliteit zal u alle soorten ondersteuning bieden, van een ticketsysteem, tot live chat, e-mail en zelfs telefoongesprekken. Meerdere opties op elk moment betekent dat kritieke problemen snel worden opgelost.

 

Slechte Laadtijden

De laadtijd van uw website is van vitaal belang voor het succes van uw bedrijf. Of u nu inhoud produceert of een product op uw website wilt verkopen, een snelle levering van gegevens kan het verschil maken tussen nieuwe klanten winnen of ze aan concurrenten verliezen! Eén seconde vertraging kost Amazon zelfs elk jaar 1,6 miljard dollar!

Als het op de prestaties van uw WordPress website aankomt, kan uw hosting dienst een groot verschil maken. Daarom moet u een sterke provider hebben met oog voor detail en de allernieuwste infrastructuur, zoals solid state drives (SSD’s). Een moderne SSD leest gegevens veel sneller dan een traditionele harde schijf; maar ze zijn wel duurder – kies dus zorgvuldig!

Robuuste WordPress hosting providers maken gebruik van VPS netwerken of cloud diensten, waarmee ze elke klant dedicated resources kunnen geven, wat resulteert in sneller laden van pagina’s en databases. Wanneer de infrastructuur op snelheid wordt ingesteld, moeten zij ook extra inspanningen leveren om de snelheid van uw website ook te optimaliseren!

Een uitstekend hosting plan bevat ook eersteklas caching plugins en CDN-toegang, die een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de snelheid van uw website. Caching helpt uw site sneller inhoud te leveren en vermindert tegelijk de belasting van webservers. Een krachtige host biedt u een systeem van cache-plugins voor alle statische bestanden en databases om de prestaties van de omgeving van uw website te optimaliseren.

 

Het Kiezen van de Juiste Hosting Provider

WordPress is een van de meest populaire CMS’en die er bestaan, wat betekent dat WordPress hosting een grote business kan zijn. Als uw WordPress site voor u belangrijk is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich opmaakt voor succes met WordPress hosting providers die u een uitstekende klantenservice en snelle levering van gegevens zullen bieden! Wanneer u nadenkt over hoe uw klanten denken, houd dan rekening met zaken als responstijd wanneer ze contact opnemen met hun host of als er bugs op hun site zijn (die snel verholpen moeten worden) voordat u een WordPress hosting provider kiest. We hopen dat dit artikel u heeft geïnformeerd over wat een uitstekende WordPress Hosting Provider maakt en we wensen u veel succes als u op zoek gaat naar de beste optie voor uw WordPress-site.

Aanbevolen voor jou