Wat kan ik zelf doen aan SEO voor mijn WordPress website?

Stel je voor dat je enthousiast bent om je eigen bedrijf te beginnen en een website laat maken. Je wacht op bezoekers maar die komen niet, hoe kan dat? Is de site zo slecht of kan er een andere reden zijn? Een mooi ontwerp is niet veel waard zonder bezoekers. Om mensen je bedrijf te laten vinden in de google zoekmachines is het nodig om met SEO hoge posities in hun lijsten te verkrijgen! Het klinkt moeilijk, maar gelukkig kan Art4wp helpen de optimalisatie in elke stap van het proces gemakkelijk te maken met behulp van onze uitgebreide kennis van jaren als experts die reeds honderden bedrijven hebben geholpen online succes te boeken! Wij zullen je vandaag wat tips geven met betrekking tot SEO.

Begin bij het begin, wat is SEO?

Search Engine Optimization is meer dan alleen een mooie term voor zoekmachine optimalisatie, je kunt het eigenlijk zien als de verzamelnaam die gegeven wordt aan allerlei werk aan websites dat ervoor zorgt dat ze hoger scoren in alle belangrijke zoekmachines. Met SEO ben je niet alleen je website aan het optimaliseren zodat mensen vinden wat je aanbiedt, maar ook aan het hoog scoren in Google! Zoekmachine optimalisatie is dus een proces dat ervoor zorgt dat je website hoger scoort in zoekmachines als Google, Yahoo en Bing. Het kan van alles zijn, van zorgen dat de title tags geoptimaliseerd zijn tot het toevoegen van meer relevante afbeeldingen of links, zodat mensen die informatie zoeken over bepaalde onderwerpen gemakkelijker snel kunnen vinden wat ze zoeken. Want niet ieder van ons heeft tijd om te zitten wachten tot onze favoriete site geladen is – we hebben een website nodig met snelle laadtijden!

Dat wil ik ook, hoe werkt SEO?

Wil je je website hoger in de ranglijsten van Google’s zoekmachines krijgen? Het klinkt als een goed idee. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn veel factoren die bepalen waar je site op de SERP rankt, en helaas is zelfs Google niet transparant met deze informatie – en ze zijn waarschijnlijk de enigen die enig idee hebben van wat er voor nodig is om een pagina met inhoud goed te laten ranken! Hoewel SEO specialisten alles weten over hoog scoren in Google (niemand weet het beter dan zij), heeft geen enkel bedrijf ooit 100% garanties kunnen geven…het enige wat iemand definitief kan zeggen als het erop aankomt om vóór iemand anders op nummer 1 te komen staat nog steeds: “inhoud” telt het zwaarst. Met inhoud bedoelen we drie dingen: content, techniek en autoriteit. 

Google is een krachtig hulpmiddel dat gebruikers kunnen gebruiken om informatie te vinden. Maar het is niet genoeg dat je inhoud alleen maar relevant is, je moet de best mogelijke site hebben, zodat meer mensen je website willen bezoeken en er blijven! Efficiënte technieken zijn de sleutel: zorg voor goed gestructureerde headers met correcte grammatica, want dat zal mensen helpen gemakkelijker door je site te navigeren. Je moet ook streven naar snelle laadtijden – niemand heeft tijd deze dagen! 

Eén ding dat we tenslotte over rangschikking moeten begrijpen is hoe belangrijk ‘autoriteit’ eigenlijk kan zijn . Autoriteit komt vooral neer op twee factoren: 1) Hoe lang geleden werd deze site gemaakt? 2) Wie heeft er nog meer naar terug gelinkt in goedkeuring? Die goede stemmen krijgen kost tijd, dus Google haar algoritme geeft deze sites voorrang. Hoe hoger jouw ‘autoriteit’ des te hoger jouw site in Google staat.

Hoe belangrijk is SEO?   

De kunst van online conversie is een lastig beest om te temmen. Nu Nederland Google als zijn go-to zoekmachine gebruikt, moet je website voldoende verkeer oogsten, wil ze effectief zijn. Als je geen bezoekers op je site hebt of als niemand op iets klikt van wat hij daar vindt, dan was al die moeite verspilde tijd en geld die besteed werd aan het ontwerpen van een aantrekkelijke lay-out met goede inhoud! Succesvolle bedrijven weten hoe belangrijk het aantrekken van webverkeer kan zijn, want als mensen producten en diensten zoals de jouwe zoeken, typen ze eerst trefwoorden in google – niet zomaar doelloos rondklikken in de hoop dat iets hun aandacht trekt! Dus als je het aan Art4wp vraagt… SEO is heel belangrijk. Een website zonder bezoekers is net zoals een mens zonder zuurstof.

Wat kan ik zelf doen aan SEO?

Nu je weet waarom SEO zo belangrijk is gaan we jou uitleggen hoe je direct vanaf vandaag ervoor kan zorgen dat jouw website hoger in Google komt.

Doe keyword onderzoek

De eerste stap in marketing naar je doelpubliek is leren welke trefwoorden ze gebruiken. Er zijn een paar manieren waarop je dit zelf kunt doen, maar er is ook een eenvoudiger manier! Begin met te kijken naar de woorden en zinnen die opduiken als mensen op Google zoeken naar dingen die met je bedrijf of industrie te maken hebben – dat zullen de meest voorkomende termen zijn die er op dit moment zijn bij degenen die aan het demografische profiel voldoen. Een andere snelle methode is gewoon “zoekwoordenonderzoek” intypen in een populair zoekwoordenhulpmiddel zoals Moz Keywords Explorer, Wordtracker, SEMrush of zelfs YouTube. De beste manier om je doelgroep te bereiken is door uit te zoeken wat het is dat ze zoeken. Met andere woorden, je wilt inhoud die hun aandacht trekt en die relevant is op basis van de zoektermen van je doelgroep. Hoe vind je die zoektermen?

De eerste manier om je advertenties te optimaliseren is via de Google Ads Keyword Planner. Je hoeft er geen advertenties voor te plaatsen en er wordt je ook niets in rekening gebracht! Maak er gewoon een account en begin met de website van jouw concurrent te analyseren. 

Vind je dit een beetje te moeilijk en een beetje veel werk? Begrijpelijk, maar gelukkig is er een toegankelijke tweede optie! Een populairdere manier die nog steeds globaal is. Google laat het ons weten als we beginnen met het intypen van trefwoorden als ‘broek kopen’. Je ziet dat ze al proberen te helpen door enkele suggesties te geven van wat je doelgroep wil. Dit maakt het ons gemakkelijker om een goed idee te krijgen van wat mensen over de hele wereld op hun schermpje opzoeken.

Zoekterm in URL 

Hoe kun je je website laten opvallen bij Google zodat hij hoger in de zoekresultaten komt te staan? Eén manier is door het trefwoord op te nemen waarvoor de pagina op je site gemaakt werd. Als een bezoeker “korte broeken” in zijn browser intypt, kan hij meteen naar de jouwe geleid worden! De URL van een online artikel over korte broeken zou er als volgt uitzien: www.voorbeeld-nl/korte-broeken/. 

Titles & Description

Titels en beschrijvingen zijn erg belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Gelukkig is het niet moeilijk om te doen. De foto hieronder laat zien hoe de paginatitel in dit geval luidt “Webdesign Amsterdam | Webdesign bureau voor het MKB – Art4wp.” Zorg ervoor dat je trefwoord als eerste op de pagina verschijnt en houd je titels kort genoeg om bezoekers niet in verwarring te brengen met langdradige tekst! Hoewel een beschrijving nooit doorslaggevend zal zijn als het om SEO gaat, kunnen ze wel een invloedrijke rol spelen om mensen die op onze website landen over te halen tot actie; hier zou je eventuele USP’s (unique selling points) of voordelen van met ons samenwerken enzovoort kunnen gebruiken die we elders op onze site vermeld hebben.

Headingstructuur

Google waardeert koppen die voor Google en bezoekers gemakkelijk te scannen zijn. Titels moeten H1 zijn, subkoppen als H2’s, en in zeldzame gevallen mag het derde niveau van koppen (H3) gebruikt worden. Geef blogs dus tussenkoppen zoals H2 en ervaar het verschil in de zoekmachine. 

Voldoende en relevante content

Inhoud is de sleutel, dus zorg ervoor dat die interessant is. Als je je richt op zoektermen met veel verkeer maar niet veel inhoud op je pagina hebt, weet dan dat de grotere zichtbaarheid ten koste zal gaan van de inhoud: mensen zullen minder geïnteresseerd zijn om alles te lezen over wat je aanbiedt als ze elders uitgebreidere en relevantere informatie kunnen vinden! Voor algemene zoekopdrachten zou 900-1200 woorden voldoende moeten zijn, afhankelijk van hoe concurrerend de term was bij het bepalen van dit aantal. Zorg dat het uniek is! 

Pas op met wie je in zee gaat

 Als je een SEO bureau zoekt, doe dan zorgvuldig je onderzoek. Er zijn nog steeds bureaus die de zoekmachines willen manipuleren met trucs als spammen en keyword stuffing. Gelukkig kunnen we ze altijd onderscheiden van de goede ! Nu Google voortdurend zijn algoritme verandert om de kwaliteit van de zoekmachine hoog te houden en een betere gebruikerservaring te creëren, kan het vervelend zijn als je door hun nieuwe updates bestraft wordt. Kijk op google alvorens te kiezen welk bedrijf geschikt is voor je behoeften! Geen zin om te zoeken? Wij zijn experts in SEO. Laat ons vandaag nog helpen jouw domein autoriteit te verhogen; Neem hieronder contact met ons op

Aanbevolen voor jou