De vier beste WordPress templates van 2021

Hebt u ooit moeite gehad om een goed WordPress template te vinden? Dat is geen gemakkelijke taak, zeker niet als er zoveel opties beschikbaar zijn. Sommige websites hebben gewoon niet het juiste ontwerp en kunnen heel snel onaantrekkelijk worden!

Het is misschien niet gemakkelijk om een goed WordPress thema te vinden, maar gelukkig zijn wij hier nu met enkele tips over hoe u het beste kunt kiezen tussen al die mooie ontwerpen en functies.

 

Gratis of betaald WordPress template?

Een veel voorkomende misvatting is dat betaalde WordPress thema’s altijd beter zijn dan gratis thema’s. Het is natuurlijk waar; gratis thema’s zijn beperkter en geven u minder mogelijkheden. Maar dat betekent niet dat de technische superioriteit bij de “betaalde” thema’s ligt – er zijn er genoeg met zware code, die uw website in sommige gevallen kunnen vertragen! Ook kan het een impact hebben op je SEO!

Betaalde thema’s zijn niet altijd goed voor uw website. De reden is dat u compatibiliteitsproblemen kunt krijgen en ze moet vervangen, wat tijd kan kosten.

Astra en Divi zijn twee van de populairste WordPress templates (gratis template met betaalde opties) die er zijn. Met meer dan 10 miljoen verkochte downloads kunt u ervan uitgaan dat deze sites een geweldige ondersteuning hebben, mocht u die ooit nodig hebben!

 

Drie must-haves voor WordPress templates

Er zijn een aantal dingen waarop u moet letten wanneer u een WordPress theme uitkiest. Dit zijn ze allemaal op een rijtje:

Laadsnelheid

Om een website succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de snelheid van uw WordPress template overeenstemt met wat de gebruikers verwachten. Als zij problemen hebben met het laden van pagina’s of met het krijgen van toegangspunten binnen enkele seconden nadat zij op een reclame banner geklikt hebben, dan gaan hun interesses waarschijnlijk ergens anders heen- want niemand wil dat zijn webpagina trager dan licht laadt!

Om de rangschikking in de zoekmachines te behouden hebt u ook snelle websites nodig, dus zorg ervoor dat die van u niet in de weg zit door een Google Pagespeed Audit uit te voeren.

U kunt natuurlijk ook andere middelen inzetten om uw WordPress thema sneller te laten laden. Zo kunt u bijvoorbeeld een goede hosting partij uitkiezen en een snelheid plugin zoals WPRocket downloaden.

Wat vinden anderen van het template?

Als u wilt dat uw website opvalt in de massa, is het belangrijk dat elk aspect van het ontwerp en de functionaliteit in overeenstemming is met de huidige normen van de industrie. Maar waar moet ik dan mee rekening houden? Als u op de volgende vragen ‘ja’ kunt antwoorden is uw template geslaagd voor de test:

  • Heeft het template goede beoordelingen?
  • Is het thema al meer dan 500 keer gedownload op een dag?
  • Is het template gebouwd op performance en SEO?
  • Kunt u gemakkelijk contact opnemen met de ontwikkelaar?
  • Is het een bedrijf dat achter de ontwikkeling van het template zit?

De doorontwikkeling van het thema

Onderhoud is een belangrijk onderdeel voor sjablonen. WordPress zal, net als elk ander programma of elke andere website die u gebruikt om uw bedrijf op te runnen, updates nodig hebben, zodat de sjabloon up-to-date kan blijven met toekomstige veranderingen in softwareversies en beveiligingsrisico’s die ontdekt zijn door hackers die niets liever willen dan chaos in de wereld.

De ontwikkelaars moeten ook hun werk doen! Ga na wanneer de laatste update geweest is, voordat u beslist welke thema u wilt gaan aanschaffen.

 

4 WordPress templates die wij aanraden

Ons team van deskundigen besteedt veel aandacht aan de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van de WordPress thema’s. Daarom hebben wij hier onder vier templates op een rijtje gezet die aan deze eisen ook daadwerkelijk voldoen.

1. Astra

Astra is een licht en flexibel thema, perfect voor webwinkels, agentschappen of portfolio’s. Het thema biedt vele aanpassingsmogelijkheden om er uw site uniek mee te maken

Bovendien biedt het Astra team zeer goede ondersteuning! Zij werken dagelijks aan het bijwerken van nieuwe functies op basis van verzoeken van gebruikers, waardoor het een van die zeldzame WordPress thema’s is die echt evolueren naarmate u het gebruikt met de constante updates die doorgevoerd worden.

2. OceanWP

Het OceanWP sjabloon is de perfecte manier om uw volgende website te bouwen. Het thema heeft een zeer schone code en is vrij licht, zodat eventuele veiligheidsrisico’s minimaal zijn, terwijl het ook snel genoeg is voor de hedendaagse internet snelheden! Het werkt naadloos samen met Woocommerce, zodat u gemakkelijk producten kunt verkopen op pagina’s die binnen dit geweldige platform gebouwd zijn; bovendien zijn er maandelijkse updates, wat betekent dat we nieuwe functies kunnen toevoegen of bugs kunnen repareren als dat nodig is, zonder uit onze budgetten te hoeven breken – hoe cool is dat?!

Het OceanWP WordPress template geeft niet alleen ontwerpers, maar ook grote en kleine bedrijven toegang tot het snel bouwen van mooie websites, via zijn intuïtieve lay-out panelen (die elk aspect versnipperen).

3. Divi

Divi is een populair en gebruiksvriendelijk WordPress-thema. Het heeft alles wat u nodig hebt voor het maken van blogs, webwinkels of elk ander type site: van lay-outs met verschillende homepage-thema’s tot portfolio’s die u zelf kunt aanpassen in de Divi Builder tool!

Met de ingebouwde paginabouwer (genaamd “Divi Builder”) is het ontwerpen van uw eigen inhoud kinderspel; er is helemaal geen codering nodig – u hoeft alleen maar elementen naar willekeurige plaatsen op pagina’s te slepen tot ze zijn zoals u ze hebben wilt.

Met honderden beschikbare tegels in overvloed, wachtend in dit handige kleine toepassingsvenster, wordt het oppakken waar iemand anders is opgehouden een tweede natuur.

4. Elementor

U hebt toch wel eens van Elementor gehoord? Wel, dit is niet uw typische template-gebaseerde website bouwer. Het is eigenlijk een zeer populaire en geavanceerde page builder (net zoals Divi), waarmee u hun voorgeprogrammeerde widgets met gemak kunt gebruiken!

U hebt geen technische achtergrond nodig om het te gebruiken, want het is zo gebruiksvriendelijk – u sleept gewoon wat inhoud naar een element of u maakt iets vanaf nul in luttele seconden!

 

Opzoek naar een WordPress thema op maat?

Op maat gemaakte thema’s zijn de manier om te gaan wanneer u iets zoekt dat niet van de plank bestaat. Een voorgeprogrammeerde WordPress template kan beperkend zijn; er zal misschien niet altijd aan uw wensen voldaan worden–vooral als die wensen in de loop van de tijd veranderen! Een op maat gemaakte daarentegen hangt helemaal van ons af – of het nu visueel of functioneel is – zodat alles perfect op elkaar aansluit vanaf het laden van de pagina.

Bent u opzoek naar een web development bureau die u kan helpen met het ontwerp en ontwikkeling van uw WordPress thema en alles wat daarbij komt kijk? Neem dan vandaag nog met ons team contact op!

Aanbevolen voor jou