De drie funderingen voor een goed beveiligde WordPress website
Uit een recent onderzoek is gebleken dat WordPress het populairste CMS op het internet is, waardoor het zeer vatbaar is voor cyberaanvallen. Om u te helpen uw website veilig te houden tegen hackers en malware-aanvallen, hebben wij drie manieren op een rijtje gezet: op bedrijfsniveau (waarbij medewerkers van het bedrijf betrokken zijn), aan de serverkant (de hosting provider), of op de applicatielaag (WordPress zelf). Laten we eerst beginnen met de basis die bedrijven nodig hebben om hun WordPress site te voorzien van goede beveiliging.
De basis van goed beveiligde WordPress site
Waarom is het beveiligen van je WordPress website belangrijk?
Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen, zou uw website kwetsbaar kunnen zijn voor hackers. Dat kan leiden tot verlies van gegevens en mogelijk tot boetes wegens het verkeerd behandelen van gevoelige klanteninformatie op grond van wetgeving/voorschriften. Om deze situatie te voorkomen is het belangrijk dat u veiligheidsmaatregelen op uw site neemt, zoals bescherming tegen malware zoals ransomware door regelmatig software te updaten of een firewall te installeren die voorkomt dat onbevoegde gebruikers via een internetverbinding toegang krijgen tot sites; wachtwoorden veilig houden met sterke encryptie; reservekopieën maken voor het geval er elders veranderingen worden aangebracht die de inhoud op de primaire site beïnvloeden (d.w.z. servercrashes).
Alles wat je moet updaten op jouw WordPress site
Uw WordPress site actueel houden is een zeer belangrijk onderdeel van de beveiliging ervan. Als u de nieuwste versie gebruikt, kunnen er extra functies of fixes zijn die ervoor kunnen zorgen dat uw website veilig blijft. Omdat WordPress open-source is, zijn er duizenden plugins en thema’s van ontwikkelaars van derden gratis verkrijgbaar. De ontwikkelaars werken hun software regelmatig bij om nieuwe functies toe te voegen of beveiligingslekken te verhelpen.
Plugins en thema’s zorgen ervoor dat WordPress een enorm scala aan mogelijkheden heeft. Externe ontwikkelaars maken regelmatig nieuwe inhoud of verhelpen beveiligingslekken, zodat het altijd up-to-date is.
Om de veiligheid van uw WordPress website te verzekeren, moet u de core en plugin updates up-to-date houden. Door op de hoogte te blijven van deze veranderingen wordt niet alleen de functionaliteit verbeterd, maar wordt u ook beschermd tegen eventuele problemen die kunnen ontstaan door tools van derden of kwetsbaarheden in oudere versies.
Wij willen dat onze klanten bij ons zo veilig mogelijk zijn, dus hebben wij een service level agreement (SLA) voor beveiligingsupdates, die garandeert dat elke kritieke kwetsbaarheid binnen 24 uur wordt gepatcht. Op die manier lopen de klanten, als een aanvaller er misbruik van maakt en ze kwetsbaar zijn, niet het risico later in gevaar te komen. Niet-kritieke updates volgen een ander schema dan hun tijdgevoelige tegenhangers, en krijgen daarom minder aandacht wat betreft timing dan wat betreft kwaliteitsgarantie voor een veilige invoering van de code in het algemeen.
Sterke wachtwoorden en een streng gebruikersbeheer
Om hackpogingen te voorkomen, raden wij u aan sterke wachtwoorden te gebruiken om u aan te melden voor uw website. Dit geldt niet alleen voor de WordPress inlogpagina, maar ook voor alle accounts die gebruikt worden bij FTP en databases of e-mailadressen die aan uw domeinnaam gekoppeld zijn.
Wachtwoordbeheerders zijn een geweldige manier om tijd te besparen en uw wachtwoorden veilig te houden. Art4Wp raadt u aan om een wachtwoordmanager zoals LastPass te gebruiken, omdat die heel gemakkelijk op te zetten is, gebruiksvriendelijk is voor iedereen in het team, ongeacht hun vertrouwdheid met technologie, en een extra beveiligingslaag biedt bij het beheren van de logins voor WordPress sites!
De tweede manier om het risico van een sitecompromis te verminderen is ervoor te zorgen dat alleen degenen die toegang nodig hebben, die ook krijgen. Dat betekent dat u niet meerdere gastauteurs als nieuwe accounts op uw website moet toevoegen zonder eerst na te gaan welke rol en welk toestemmings niveau zij binnen WordPress hebben, want dat kan u kwetsbaar maken als een onbevoegde gebruiker toegang krijgt.
Uw hostingpartij speelt ook een belangrijke rol
Bij het kiezen van een hostingprovider moet met veel factoren rekening worden gehouden om uw site veilig en beveiligd te houden. Deze omvatten:
1. Brute force protection (bescherming tegen hackers die via herhaalde wachtwoordpogingen het systeem proberen binnen te dringen)
2. Firewalls (zorgen dat het verkeer blijft stromen zoals het bedoeld is, zonder verstoring of onderbreking).
Ten slotte is server bewaking een andere beschermingsmaatregel tegen aanvallen die systemen op afstand platleggen door malware te verbergen in niet-goedgekeurde wijzigingen die op uw website worden aangebracht.
Beveiligen op bedrijfsniveau
De maatregelen die u kunt nemen binnen uw bedrijf
Door een wachtwoordmanager te gebruiken en twee-factor authenticatie toe te voegen, kunt u uw website beveiligen. Deze maatregelen verkleinen het risico op hacken door zwakke wachtwoorden (ex: welcome01!). Er zijn ook andere dingen die u kunt doen om deze dreiging verder te verminderen, door de mobiele apparaten van gebruikers te vragen om de login te verifiëren, in plaats van alleen een e-mailadres of een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Als u deze beveiligingsfuncties toevoegt aan andere die 2FA gebruiken bij het inloggen, dan is het moeilijker voor hackers, omdat ze meerdere stukjes informatie nodig hebben in plaats van slechts één stukje, dat in eerste instantie gegeven is door iemand anders die al eerder gehackt is zonder te beseffen dat hun accounts al gecompromitteerd waren als gevolg van nalatige online beschermings praktijken zoals het hergebruiken van oude inloggegevens op verschillende sites – zelfs als die sites zelf nog geen inbreuken hebben gehad).
Je kunt veel maatregelen nemen om je website te beveiligen, zoals het gebruik van een wachtwoordmanager en het toevoegen van Twee-factor Authenticatie, die het risico verkleint dat hackers via zwakkere wachtwoorden op websites binnenkomen.
Om ervoor te zorgen dat uw website beschermd is tegen kwaadwillende gebruikers, kunt u het beste vermijden om mensen toegang te geven, tenzij er een goede reden voor is. Aangezien WordPress installaties door veel verschillende mensen en groepen personen benaderd kunnen worden, zullen hackers meer mogelijkheden hebben als de installatie niet privé is of op een of andere manier beperkt is.
Beveiligen op serverniveau
Als een kwaadwillende op uw server probeert in te breken, kunt u zijn inlogpogingen blokkeren door het aantal foute paswoorden op 3 te zetten. Met een SSL-certificaat dat uw site beschermt en dagelijkse back-ups die veilig opgeborgen zijn, weg van nieuwsgierige ogen, zult u met een gerust hart weten dat eventuele schade aan een van beide of beide niet gemakkelijk teruggedraaid kan worden.
U kunt ook en hele website blokkeren of alleen bepaalde IP-adressen toegang verlenen. De site blokkeren is veiliger, maar niet zo gemakkelijk voor werknemers op afstand die een snelle en betrouwbare internetverbinding nodig hebben, zoals iemand die op zakenreis is.
Beveiliging op applicatieniveau
Uw site veilig maken kan zo eenvoudig zijn als het gebruiken van een vertrouwde app-stack en het uitvoeren van periodieke code-reviews. Ten eerste moet u een toepassing gebruiken die grondig getest is op bruikbaarheid en prestaties, om er zeker van te zijn dat de zwakke punten in de beveiliging niet onopgemerkt zijn gebleven. Ten tweede raden wij u aan de kwaliteit van uw ontwerp te controleren, omdat het kwetsbare onderdelen kan bevatten als het niet regelmatig wordt nagekeken door getrainde professionals die tijdens de ontwikkelings- of onderhoudscycli na de lanceringsdatum voortdurend op deze potentiële problemen letten. Een veel voorkomende poging tot hacken gaat vaak via de inlogpagina van WordPress. Als u dit adres verandert, zal het moeilijker zijn voor mensen om binnen te komen.
Als het gaat om accounts kunt u de volgende 3 maatregelen nemen:
1. Elke medewerker een persoonlijk account geven zodat ze op hun eigen account inloggen;
2. 2FA authenticatie implementeren in uw website;
3. Plug-in’s zoals Simple History gebruiken zodat u kunt zien welke wijzigingen op uw website geregistreerd worden.
Zo kunt u altijd inzien wie er een wijziging heeft doorgevoerd in uw website. Dit maakt het controleren een stuk makkelijker!
Conclusie
WordPress is een populair CMS met veel beveiligingsmogelijkheden. WordPress kan worden ingesteld om de toegang per IP-adres te beperken, specifieke inhoud van de site te blokkeren of alleen te beperken wie administratieve rechten heeft in WordPress. WordPress biedt ook 2FA bij het inloggen en een SSL-certificaat voor bescherming tegen kwaadwillende gebruikers. Er zijn slechts enkele eenvoudige stappen nodig om ervoor te zorgen dat uw WordPress website goed beveiligd is! Wij hopen dat dit artikel u nieuwe inzichten heeft gegeven hoe u uw WordPress website beter kan beveiligen.
Aanbevolen voor jou
5 redenen waarom uw site altijd nóg beter kan
5 redenen waarom uw site altijd nóg beter kan Het idee dat een website...
Lees meer+Wat is Google Page Speed?
Wat is Google Page Speed? Google Paginasnelheid is een ranking factor waar Google naar...
Lees meer+7 WordPress-plugins die onmisbaar zijn voor een WordPress site
7 WordPress-plugins die onmisbaar zijn voor een WordPress site WordPress is een krachtig, flexibel...
Lees meer+Wist u al dat deze 6 merken ook WordPress gebruiken?
Wist u al dat deze 6 merken ook WordPress gebruiken? WordPress is zonder twijfel...
Lees meer+De drie funderingen voor een goed beveiligde WordPress website
De drie funderingen voor een goed beveiligde WordPress website Uit een recent onderzoek is...
Lees meer+3 Kritische Data Protectie Punten die u Moet Toepassen Op Uw WordPress Website
3 Kritische Data Protectie Punten die u Moet Toepassen Op Uw WordPress Website Uw...
Lees meer+Wat kan ik zelf doen aan SEO voor mijn WordPress website?
Wat kan ik zelf doen aan SEO voor mijn WordPress website? Stel je voor...
Lees meer+7 redenen waarom jij WordPress moet gebruiken!
7 redenen waarom jij WordPress moet gebruiken! WordPress is ongetwijfeld een van de populairste...
Lees meer+3 Tips bij het ontwikkelen!
3 Tips bij het ontwikkelen van een custom WordPress thema! Als u op zoek...
Lees meer+Linkbuilding 101
Linkbuilding 101 Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links naar uw website....
Lees meer+3 Redenen om uw WordPress website naar een nieuwe host te migreren
3 Redenen om uw WordPress website naar een nieuwe host te migreren WordPress is...
Lees meer+De vier beste WordPress templates van 2021
De vier beste WordPress templates van 2021 Hebt u ooit moeite gehad om een...
Lees meer+