5 redenen waarom uw site altijd nóg beter kan

Het idee dat een website nooit af is klinkt misschien als een excuus om u bezig te houden, maar zo zwart-wit is het niet helemaal. Er zijn hier nuances die het overwegen waard zijn voordat u gaat bedenken hoe uw site altijd beter kan – ja zelfs als alles er perfect uitziet! Wij zullen u vandaag aan de hand van 5 redenen uitleggen waarom uw website altijd nóg beter kan.

 

1. Een bedrijf groeit óók door

Een website is een levend, ademend geheel dat voortdurend moet worden bijgewerkt, niet alleen om de laatste ontwikkelingen bij te houden, maar ook om relevant te blijven. Websites zijn NIET statisch – zij evolueren net als hun eigenaars! Als ondernemers houden wij nooit op met evolueren – of het nu gaat om het veranderen van ons logo voor ons dienstenaanbod of het toevoegen van nieuwe tekst op een ouderwetse pagina die niet meer goed genoeg bij ons past . Uw (WordPress) site moet met u meegroeien bij elke stap die u zet. Websites moeten namelijk ook bijblijven om goed te kunnen werken – als ze niet met de tijd mee veranderen dan raken gebruikers snel verveeld, verkeerd geïnformeerd, of lijkt het alsof uw bedrijf niet het voor hen waard is om mee samen te werken.

2. Net zoals mensen houd Google van actuele websites

Websites zijn een zeer belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van elk bedrijf. Zij kunnen gebruikt worden om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen, en ook om nieuwe klanten aan te trekken die anders misschien nog nooit van u gehoord hadden! Als uw site verouderd is of niet meer bijgewerkt wordt met verse inhoud die Google kan indexeren, dan kan dat meer kwaad dan goed doen – wij weten uit ervaring dat dit soort dingen lager scoort in hun algoritmes dan actuele websites, waar regelmatig activiteit op de pagina is tijdens het surfen (d.w.z. er is niet één enkele keer iets aan de hand). Kortom: als uw site niet actueel is zal u óók lager scoren in Google. Dit resulteert in minder kliks en impressies op uw website. Als dit u overkomt kan het zo zijn dat u ook minder klanten krijgt.

3. Houd uw website snel en veilig

Een website moet snelle laadtijden hebben en geen inbreuken op de gegevens, zodat de gebruikerservaring op die sites niet in het gedrang komt.

Uw website is wat de handel binnenbrengt, dus is het belangrijk om de snelheid en de veiligheid bij te houden. Google rangschikt sites op hun pagina met zoekmachine resultaten (SERP) naargelang hoe snel ze kunnen laden en of er al dan niet kwetsbaarheden zijn waardoor hackers uw systeem kunnen binnendringen voordat u er zelfs maar weet van hebt! Zorg er dus altijd voor dat uw website snel en veilig is.

4. Een website met actuele informatie is een goede attractie voor bezoekers.

Met het steeds veranderende landschap van de maatschappij is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw merk of bedrijf weergeeft waar u voor staat. Maar soms veranderen wetten ook, wat dacht u van de AVG-wetgeving? Tijdens de Corona-crisis moesten bijvoorbeeld ook veel sites pagina’s over openingstijden, voorschriften en regels aanpassen. Want website bezoekers kijken hier namelijk ook naar! Zorg ervoor dat alle informatie op alle digitale kanalen (bijv. sociale media) actueel blijft. Dus niet alleen op Instagram of op Facebook maar ook op jouw WordPress-site!

5. De trends veranderen

Websites zijn behoorlijk dynamisch. Zij veranderen met de trends in onze wereld mee, en zelfs meer, als er nieuwe ontwerp-elementen komen die weergeven wat op dit moment in de mode is! Zei iemand mobiele telefoon? Het lijkt wel of er elk jaar een andere trend is die website-ontwerpers uitdaagt – alles om de user experience voor de bezoeker van de website te verbeteren. Gemiddeld kent een website een levensduur van vijf jaar, na 5 jaar is het dus misschien wel tijd om uw website een nieuwe spin off te geven.

 

Hulp nodig bij het laten maken van uw website?

Wij geloven in de kracht van ondernemerschap, en zijn gepassioneerd om mensen te helpen hun eigen bedrijf op te zetten. Wij hebben meer dan 14 jaar ervaring, dus wij weten hoe wij uw ideeën van begin tot eind kunnen omzetten in werkelijkheid! Van ingewikkelde custom WordPress websites zoals Lunch.nl tot complexe Laravel sites zoals Ruilplek, wij kunnen uw droom site realiseren met een gunstig tarief. Ons team bestaat uit professionals met vaardigheden in alle aspecten, waaronder het toevoegen van functies, het repareren van bugs waar nodig; dit zorgt ervoor dat er geen deadlines gemist worden, zodat u zich ook tijdens dit proces vrij van stress voelt! Neem nu contact met ons op en spreek ons deze week nog!

Aanbevolen voor jou