Wat is Google Page Speed?

Google Paginasnelheid is een ranking factor waar Google naar kijkt om de kwaliteit van uw site te bepalen. In dit artikel gaan we het hebben over wat Google page speed precies is, en waarom het belangrijk is voor het succes van uw bedrijf! In dit artikel gaan we het hebben over wat paginasnelheid werkelijk betekent – wij hopen dat er na het lezen geen twijfel meer overblijft als u denkt aan het optimaliseren van uw Google Page Speed.

 

Een beetje context

Google wil zijn gebruikers de informatie geven die zij nodig hebben. Dus, als iemand naar iets aan het Googelen is en op uw website terecht komt, dan wilt u dat die zeer relevant is voor de bezoeker! Tegenwoordig omvat dit factoren die verder gaan dan alleen de inhoud; ook de laadtijd van de site en andere dingen zoals snelheid of hoe snel een pagina van begin tot eind laadt.

Google Page Speed

Google Page Speed is een hulpmiddel van Google waarmee u de prestaties van uw website kunt testen, het is er vooral op gericht te meten hoe snel u pagina’s laadt. U ziet 0-100 voor zowel mobiele toestellen als desktop computers wanneer u deze test uitvoert!

 

Waarom raden wij u aan om uw site te optimaliseren met Google Page Speed?

Wat moet u met zo’n score doen? Waarom is paginasnelheid zo belangrijk als wij informatie op het internet willen opzoeken?

Er zijn vele redenen om uw site te optimaliseren met Google Page Speed. Voor een, het is een ranking factor voor zoekmachines! U kunt meer verkeer krijgen en meer inkomsten genereren door dit aspect van uw website te optimaliseren; u zult ook minder bounce rates zien (wanneer mensen vertrekken na het bekijken van slechts één pagina op hun sessie) wanneer u veranderingen zoals deze aanbrengt.

Een andere goede reden om dit te doen is dat elke seconde telt: als iemand op uw pagina landt, maar besluit niet te blijven omdat hij geen geduld heeft of gewoon onmiddellijke bevrediging wil – dan is de eerste indruk echt belangrijk! Dit moet zeer relevant zijn en afgestemd op de behoeften van onze gebruikers, evenals snelle laadsnelheden, die we weten uit jaren van onderzoek verhoogt de tijd besteed aan interactie met websites.

 

Google Page Speed belangrijker dan ooit?

Zoals we al eerder zeiden, is dit al sinds 2010 een ranking factor voor zoekmachines. Het is vandaag de dag nog steeds relevant en zelfs nog belangrijker! In de afgelopen paar jaar heeft Google veel wijzigingen aangebracht in hun algoritme dat prioriteit geeft aan snelle laadsnelheden van websites boven alles. Als u wilt dat uw website succesvol is in 2021 – het optimaliseren van de paginasnelheid gaat een exponentiële impact hebben op de bottom line van uw bedrijf! Hiernaast neemt Google elk jaar nieuwe stappen om prioriteit geven aan websites met een hoge laadsnelheid.

 

Google Core Web Vitals Update

In 2020 kondigde Google nog een grote update aan: de Core Web Vitals Update. Die komt uit in mei 2021 en heeft betrekking op de laadsnelheid van de pagina’s, de reactiesnelheid, de visuele stabiliteit, en zal van cruciaal belang zijn voor elk bedrijf dat op een website vertrouwt om hen informatie over zijn producten/diensten te geven! Het wordt de “Page Experience” genoemd.

Google heeft aangekondigd dat zij rekening gaan houden met de gebruikerservaring bij het rangschikken van websites. Sites met een goede kwaliteit en snelheid zullen een boost krijgen in de zoekmachine resultaten, dus u kunt er maar beter voor zorgen dat uw website aan deze normen voldoet, of anders laat u bezoekers op tafel liggen!

 

Maar Google Page Speed is niet alles

Google Page Speed is een belangrijk instrument in de strijd tegen internet vertragingen, maar staar u er niet blind op. Een score van 100% staat niet gelijk aan een snelle website! Bij “Paginasnelheid” gaat het niet alleen om laadtijden – er wordt ook getest op bruikbaarheid en andere factoren die de ervaring van uw bezoekers op de site beïnvloeden. Zoals Google zelf aangeeft: “Wij meten niet hoe snel pagina’s werkelijk geladen worden.” Google test namelijk op de gebruiksvriendelijkheid. Maar het kan zeker geen kwaad om met Google Page Speed rekening te houden!

 

Page Speed Score verbeteren uitbesteden?

Het team van ART4WP staat altijd klaar om te helpen, op welke manier we ook maar kunnen. Wij weten dat het verbeteren van de Page Speed score van uw website niet voor iedereen even gemakkelijk is, en daarom zijn onze echte specialisten ook graag bereid u te helpen! Hebt u hulp nodig bij het verhogen van de snelheid van Google pagina’s? Aarzel dan niet – neem vandaag nog contact met ons op!

Aanbevolen voor jou