7 WordPress-plugins die onmisbaar zijn voor een WordPress site

WordPress is een krachtig, flexibel en veelzijdig systeem. Er zijn een eindeloos aantal plugins beschikbaar om dit nog verder te brengen, hoewel het met zoveel keuze moeilijk kan zijn om de beste plugins voor uw site te kiezen die echt iets extra’s bieden. Om het gemakkelijker te maken hebben wij onze lijst samengesteld van de top 10 WordPress-plugins die u in elk geval nodig zult hebben!

 

#1 – Askismet

Een van de belangrijkste plugins om op uw site te installeren is Akismet. Deze plugin controleert alle commentaren die bezoekers achterlaten en filtert automatisch de spam eruit, wat het voor spammers een stuk moeilijker maakt om naar oude berichten te kijken of naar nieuwe die u nog niet geplaatst hebt! Het algoritme dat Akismet gebruikt werkt heel goed; spam komt zelden door dit filter heen, dus wees gerust dat uw waardevolle inhoud niet besmet wordt met ongewenste bezoekers van onbekende e-mailadressen of Internet links zoals mensen die tegenwoordig soms delen als ze zelf niet voorzichtig genoeg zijn (ik weet het omdat wij ze zelf ook vaak ontvangen).

Voor gebruik van deze plugin heb je enkel een gratis API-key nodig van Akismet. Is dit genoeg? Er zijn ook betaalde opties beschikbaar die nog meer functionaliteiten hebben die u wel handig van pas kunnen komen!

 

#2 – W3 Total Cache

Website snelheid is belangrijk. Het is goed voor de bezoekers, en Google plaatst websites die snel laden hoger in hun zoekresultaten!

W3 Total Cache is ontworpen om u een voorsprong te geven op andere sites, door pieken in het verkeer op het juiste moment te verminderen, zodat uw website snel van start kan gaan zonder in te boeten aan kwaliteit of interactiviteit – en dat allemaal dankzij de innovatieve caching-technologieën die waar mogelijk samenwerken met Content Delivery Networks.

 

#3 – Yoast SEO

SEO is een essentieel onderdeel geworden van het promoten van jouw website. Eén manier om dit te doen is met de WordPress-plugin van Yoast SEO, die veel functies biedt die ontworpen zijn voor gebruiksgemak en efficiëntie bij het voldoen aan alle verschillende soorten zoekmachine-eisen!

Zo kun je met de plugin verschillende dingen zoals onder andere:

  • Geoptimaliseerde XML Sitemaps maken
  • Duplicate content vermijden
  • Je blog artikelen en pagina’s SEO-vriendelijker maken
  • Je content optimaliseren voor meer verkeer vanuit sociale media

De installatie cijfers liegen er niet om 1 miljoen actieve installaties laten zien hoe populair ze zijn onder WordPress gebruikers wereldwijd.

 

#4 – Contact Form 7

Contact Form 7 is een plugin waarmee u gemakkelijk contactformulieren kunt toevoegen en de velden ervan kunt aanpassen. Het heeft de mogelijkheid om captcha’s toe te voegen, die ervoor zorgen dat de gebruikers menselijk zijn; spam filtering door Akismet helpt om te voorkomen dat geautomatiseerde e-mails in uw inbox terechtkomen, zonder discretie of oordeel voor toekomstige afzenders die misschien niet legitiem zijn over wat ze verkopen (spam!).

 

#5 – Thrive Architect

Thrive Architect is een must-have voor iedereen die mooie landingspagina’s en verkooppagina’s wil ontwerpen. Gael van Authority Hacker laat bijvoorbeeld in zijn case study zien hoe hij een oude webpagina opnieuw heeft ontworpen met Thrive (waardoor het bezoekersverkeer met 9275% toenam) – waardoor hij veel aantrekkelijker is geworden dan voorheen!

En het is zeker niet ingewikkeld. Thrive Architect is een en al slepen en neerzetten, waardoor uw lay-outs met meerdere kolommen of een mooie klikbare knop met een paar simpele muisklikken klaar zijn!

 

#6 – iThemes Security

Met iThemes Security kunt u uw site beschermen tegen hacks en malware. De plugin dicht veel voorkomende veiligheidslekken en zorgt voor een automatische verdediging tegen geautomatiseerde aanvallen, zoals het blokkeren van IP-adressen of het veranderen van URL’s om het hackers moeilijker te maken gemakkelijk binnen te komen, dit geeft u zelf gemoedsrust, wetende dat bezoekers die proberen op uw WordPress website te komen dat niet zullen kunnen.

U kunt ook een malware scan uitvoeren in het dashboard van deze plugin, om te controleren of uw site helemaal schoon is.

 

#7 – Ewww Image Optimizer

Een van de meest voorkomende oorzaken van traag ladende websites zijn grote afbeeldingen. Deze bestanden moeten geladen worden bij het openen van een pagina, en als ze niet klein genoeg zijn of niet goed geoptimaliseerd, dan zal uw browser langer dan nodig doen over dit proces voordat hij u laat zien wat er op het scherm staat! Gelukkig zijn er plugins beschikbaar die al deze dingen kunnen doen – zoals het automatisch optimaliseren van foto’s, zonder dat daar ook maar een mens aan te pas hoeft te komen (u weet hoe tijdrovend handmatige optimalisatie is).

Ewww Image Optimizer verwerkt automatisch elke afbeelding die u naar uw site uploadt. U heeft er geen omkijken meer naar en met automatisch gecomprimeerde foto’s laden webpagina’s een stuk sneller!

 

Wilt u een kant en klare WordPress-site laten bouwen waar al deze plugins in geïntegreerd zijn?

Als u een ervaren team van professionals zoekt om uw ideeën werkelijkheid te laten worden, dan kunnen wij u helpen! Met onze uiteenlopende vaardigheden en ervaring in alle aspecten van ontwikkeling – inclusief het toevoegen van functies of het verhelpen van bugs waar nodig – zal geen deadline gemist worden. Neem vandaag nog contact met ons op!

Aanbevolen voor jou