7 redenen waarom jij WordPress moet gebruiken!

WordPress is ongetwijfeld een van de populairste keuzes van webdesigners om hun websites te bouwen. Met meer dan 33% van alle sites ter wereld die op dit platform draaien, is het moeilijk niet te zien waarom ze voor WordPress kiezen – wat logisch is want er zijn zoveel voordelen! Om er een paar te noemen: gemakkelijk aan te passen en te bouwen, SEO vriendelijkheid (wat zich vertaalt in hogere rankings), lagere prijzen in vergelijking met andere CMS’en zoals Drupal of Joomla!, en hoge compatibiliteit tussen browsers/apparaten. Dus als je een betaalbare manier zoekt om je website te laten opvallen tussen die van je concurrenten? WordPress zou je als eerste moeten overwegen!

WordPress… wat is dat nou eigenlijk precies?

WordPress is één van de populairste CMS’s. “Een wat?” hoor ik je nu denken. Een CMS (Content Management System) is een systeem wat websites aanstuurd. Met zo’n systeem kun je erg makkelijk een website maken en beheren. Hierdoor heb je geen kennis van HTML of CSS nodig. WordPress is niet de enige CMS want er bestaan er een hoop. Maar WordPress is wel veruit de meest gebruikte CMS. Dit omdat WordPress een hoop voordelen kent . Wat zijn die voordelen? Dat vertellen we je aan de hand van zeven redenen waarom wij kiezen om met WordPress werken!

7 redenen waarom wij met WordPress werken

Reden #1. WordPress is onwijs gebruiksvriendelijk

WordPress is onwijs gebruiksvriendelijk! Met WordPress kun je binnen een mum van tijd een website maken, zonder dat je daar al te veel voor nodig hebt. Het CMS heeft alles wat jij nodig hebt om de basis van je website te bouwen – HTML-editor, fotogalerij en contactformulier. Daarnaast is WordPress in ieder geval niet zo complex als andere contentmanagementsystemen waardoor er geen hogere ICT vaardigheden nodig zijn. Je kan meteen aan de slag met blog schrijven om zo je website zo goed mogelijk in Google te laten scoren. Ook voor de content op de site zelf kun je alles heel makkelijk aanpassen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe werknemer, nieuw product of nieuwe klant voor op je portfolio op je website wilt laten zien. Dit is allemaal geen probleem met WordPress! Want WordPress is super eenvoudig.

Reden #2. WordPress is een veilig CMS

Beveiliging is natuurlijk erg belangrijk, vooral op het internet. Als je een website hebt, wil je dat die veilig is en dat je het hackers zo moeilijk mogelijk maakt. WordPress staat bekend om zijn beveiliging, wat niet betekent dat je werk daar ophoudt! Je moet er namelijk ook voor zorgen dat je betrouwbare hosting hebt, want zonder deze bron kunnen er slechte dingen gebeuren, waaronder gehackt worden door kwaadaardige programma’s zoals malware of virussen. Met goede hosting op zijn plaats wordt ons doel om veilig te zijn voor aanvallen gemakkelijker dan ooit.

Naast dit is het ook belangrijk om je CMS altijd up-to-date te houden. WordPress en je plugins up-to-date houden zorgt er namelijk voor dat je hackers buiten je website houdt.

Reden #3. WordPress is SEO-vriendelijk

WordPress staat bekend om zijn gemakkelijk te vinden websites. Het is ook zo ontworpen dat het titels, pagina’s en posts gemakkelijker vindbaar maakt – wat betekent dat het SEO vriendelijk is! Om de vindbaarheid van je website nog verder op te voeren, download je de Yoast SEO plugin van de makers van WordPress! Niet alleen geven ze handige tips over hoe je zelf hoger kunt scoren in Google zoekopdrachten, maar er zijn ook andere functies zoals sociale media integratie!

Reden #4. Gratis plug-ins maken ontwikkeling sneller en goedkoper

Yoast SEO is een voorbeeld van een van de vele gratis plugins die WordPress te bieden heeft. Omdat het open source is, kunnen ontwikkelaars wereldwijd werken aan plug-ins als Yoast die jij en ik nu al gratis op je website kunnen gebruiken! Of je nu veel meer functionaliteit wilt toevoegen of alleen wat optimalisatie hulp wilt voor de rangschikking in zoekmachines – deze zijn allemaal gratis beschikbaar. Met zo’n hoeveelheid extra flexibiliteit wordt het minder druk bij het ontwikkelen van websites, zodat we tijd en geld tegelijkertijd besparen, want de ontwikkelingskosten gaan omlaag terwijl de kwaliteit omhoog gaat.

Reden #5. WordPress is ideaal voor maatwerk

WordPress is bekend om zijn vele gratis thema’s die gebruikt kunnen worden. Door een thema op je website te laden, kun je in een handomdraai een aantrekkelijke en boeiende site maken! Ben je op zoek naar iets persoonlijks? Overweeg dan WordPress aan te passen om jezelf als individu beter te weerspiegelen. Daarom werkt Art4WP er graag mee vanwege het aanpasbare platform; we werken hard om websites aan te passen op basis van wat onze klanten willen, en niet alleen maar standaard sjablonen te gebruiken zoals andere bedrijven doen.

Reden #6. WordPress wordt constant verder ontwikkeld

WordPress website beheerders en ontwikkelaars maken deel uit van een open-source gemeenschap die ernaar streeft WordPress het beste CMS te maken dat het kan zijn. Dit gebeurt door kennis van over de hele wereld te bundelen, zodat elk detail de nodige zorg krijgt. Het is een van onze leukste kanten aan het werken met dit platform – we leren voortdurend nieuwe dingen! Het heeft de nieuwste web design mogelijkheden, SEO kennis, en beveiligingsprotocollen, wat deze updates de moeite waard maakt om naar uit te kijken.

Reden #7. WordPress websites zijn responsive

De wereld waarin we leven is aan het veranderen. Met de opkomst van mobiele telefoons en tablets, bijvoorbeeld, krijgen websites een nieuwe rol en moeten ze responsiever zijn dan ooit tevoren. Je hebt geen tijd te verliezen, want als je website niet geoptimaliseerd is voor alle drie de soorten apparaten (desktop browser, laptop of tablet), ziet ze er snel verouderd uit! WordPress biedt je deze flexibiliteit door gebruikers met één klik het ontwerp van hun site te laten aanpassen, zodat ze vanaf elk apparaat inhoud kunnen tonen zonder dat dit invloed heeft op hoe goed je webpagina eruit ziet.

En daarom gebruiken wij WordPress

We weten dat je op zoek bent naar een website die aan je behoeften voldoet, en we willen er zeker van zijn dat het de beste optie is. WordPress biedt veel voordelen; niet alleen biedt dit platform veiligheid met zijn gebruiksvriendelijke omgeving, maar het heeft ook talloze mogelijkheden zonder kosten! Met voortdurende ontwikkeling aan hun site, wat wil je nog meer? Zoals je ziet heeft WordPress veel voordelen. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact op met ons vriendelijke team!

Aanbevolen voor jou