Linkbuilding 101

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links naar uw website. Linkbuilding kan worden gedaan door het volgen van link acquisitie strategieën, link plaatsing tactieken, en link ontwikkeling activiteiten. Linkbuilding wordt vaak gebruikt voor SEO doeleinden, maar heeft ook andere toepassingen. Vandaag zullen we de basis van linkbuilding behandelen. Zodat u na dit artikel het volgende heeft geleerd:

  • Wat is linkbuilding?
  • Wat is een backlink?
  • Hoe werkt linkbuilding?
  • Wie maakt gebruik van linkbuilding?
  • Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een manier om uw website hoger in Google te krijgen. Dat doet u door van een andere website te linken en die backlinks te krijgen, of links zoals ze op het internet genoemd worden! Linkbuilding kan moeilijk zijn, maar als u hard genoeg werkt dan kan het op een dag (of nacht) zeker lonen met een paar nieuwe klanten of bezoekers!

Wat is een backlink?

Een backlink is een link van een andere website naar uw site. In het voorbeeld van een elektronicawinkel willen zij dat hun webwinkel hoger in Google komt te staan, zodat de mensen hen gemakkelijker kunnen vinden en snel online kunnen kopen wat zij nodig hebben, voor levering in de buurt van waar u woont! Dit kan gedaan worden door andere sites rechtstreeks naar de uwe te laten verwijzen – dit geeft de gebruikers iets extra’s bij het intikken in zoekmachines als Bing of Yahoo!, waardoor de kans groter wordt dat iemand doorklikt op die resultaten pagina’s, aangezien er geen advertenties zijn die hen meteen in de richting van iets kopen sturen op de website van die winkel.

 

Hoe werkt Linkbuilding?

Zoals we al eerder behandelden, wanneer u een link van een website naar uw eigen website verkrijgt, verschijnt deze hoger in de zoekresultaten van Google.

Dit is de meest eenvoudige strategie, maar er zijn een paar details te overwegen bij het ontwikkelen van links die uw Google zoekresultaten zullen verbeteren.

  1. Type Website
  2.  Anchor-text
  3. Autoriteit van de website
  4. Do Follows or No Follow?

 

Type Website

Om meer links te krijgen, moet u zoeken bij websites die zelf relevant zijn. Als de website van een elektronicawinkel een eigen link krijgt op een forum over voedsel en niet één voor smartphones, dan zal hij gedevalueerd worden in vergelijking met blogs die veel berichten hebben die specifiek gewijd zijn aan het bespreken van mobiele apparaten. Ook als u kijkt naar het aantal backlinks of hoe snel ze komen, is het belangrijk dat de relevantie telt! Zorg er dus altijd voor dat het type website waarop u backlinks koopt relevant is aan uw niche.

Anchor-text

Het anker is het stukje aanklikbare tekst op een link. Dit vertelt Google beter waar uw pagina over gaat en zal de links ook evalueren door deze zin te lezen, dus als u een anker heeft die niet relevant is voor uw doelgroep zullen ze ook niet bij u terechtkomen! Stel dat een elektronicawinkel een link kreeg van iemand anders die het over mobiele telefoons had; vervolgens luid hun anker iets als “koop levensmiddelen”… is dat relevant voor iemand die opzoek is naar een elektronicawinkel? Tuurlijk niet! Zorg er dus altijd voor dat alle anchor’s relevant zijn op wat je gevonden wilt worden op Google.

Website autoriteit checken

Ik weet dat dit een moeilijke vraag is om te beantwoorden, maar hoe beoordeelt u de autoriteit en de kwaliteit van websites? Nou, er zijn vele manieren. Bijvoorbeeld met Moz zou men hun DA of PA rating kunnen zien, die hun vertelt wat voor soort backlink resultaten zij van verschillende sites kunnen verwachten met betrekking tot rankings voor bepaalde trefwoorden binnen uw niche-marktgebied (of trefwoord zin). Een andere manier zou door middel van Ahrefs kunnen hebben, die laat zien of het domein zowel inhoud van hoge kwaliteit heeft als links door zijn pagina’s. Het is in ieder geval belangrijk dat voor je een dure investering in backlinks doet zeker weet dat een website zijn autoriteit hoog is.

Do Follow of Not Follow?

Er zijn twee soorten links: do-follow en no-follow. Alle links zullen standaard “do” zijn, omdat ze voor Google meetellen, maar het is mogelijk om een no-link te hebben als u dat ook wilt! Een no-follow link helpt niet bij de rangschikking in zoekmachines zoals Google, omdat dit type maar zoveel kan bijdragen bij de rangschikking van online inhoud op websites of apps; maar het hebben ervan heeft nog steeds zijn voordelen, zoals het diversifiëren van uw site, door verschillende anker tekst zinnen/keywords over verschillende pagina’s die via hyperlinks naar elkaar teruglinken (door beide te gebruiken).

 

Wie maakt gebruik van Linkbuilding?

Linkbuilding kan in principe nooit kwaad en daarom maakt bijna elke grote webwinkel of website er gebruik van. Linken naar uw site zal ook positieve resultaten opleveren, maar u moet overwegen of linken vanuit een externe bron ook genoeg tijd voor u heeft! Het is mogelijk dat men binnen 1 uur werk per dag drie waardevolle backlinks kan scoren, die strategisch geplaatst zijn op sites met een hoge autoriteit en een verwante inhoud, zoals commentaar secties op blogs.

Aan het einde van de dag moet u de afweging maken als u er tijd voor heeft!

 

Linkbuilding 101

Linkbuilding is een link die je betaalt om andere mensen op hun eigen websites te laten plaatsen. Linkbuilding heeft vele voordelen, waaronder het hebben van links van hogere kwaliteit en de mogelijkheid om je backlinks te diversifiëren door verschillende ankertekst zinnen/keywords te gebruiken op verschillende pagina’s van de website of app. De beste manier om aan linkbuilding te doen is het strategisch plaatsen op sites van hoge kwaliteit met gerelateerde inhoud, wat uiteindelijk positieve resultaten zal opleveren voor linkbuilders!

Aanbevolen voor jou